Assertiviteitstraining Affligem

Leer je medewerkers assertief communiceren: open en oplossingsgericht. In de assertiviteitstraining in Affligem scherpen we de communicatieskills aan.

Contacteer ons

Stuur ons via dit formulier een bericht en we contacteren je zo snel mogelijk terug. Samen met jou vinden we dé uitkomst voor je uitdaging.

Bedankt, we hebben je bericht goed ontvangen.
Je mag binnenkort een antwoord van ons verwachten.

Mocht er in de tussentijd nog iets zijn, laat gerust iets weten.

Met warme groeten,
Het Obelisk team
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.
Assertiviteitstraining Affligem
Assertiviteitstraining Affligem

Assertiviteitstraining Affligem op maat

Een sterk team dat soepel op elkaar inspeelt, creëer je niet in een-twee-drie. Durven sommige medewerkers hun ideeën niet in de groep gooien? Zijn anderen dan weer dat tikkeltje te direct? Blijft proactief en eerlijk communiceren – zonder schuldgevoelens – een pijnpunt in de ploeg? Dankzij een hands-on assertiviteitstraining in Affligem staan jouw collega’s sterker in hun schoenen. In een intensieve opleiding krijgen ze de juiste technieken en vaardigheden in de vingers om assertief te communiceren. Een boost voor hun zelfvertrouwen!

Assertiviteitstraining Affligem
Pijl naar rechts

De impact van de assertiviteitstraining Affligem op je team:

Door in Affligem assertieve vaardigheden met assertiviteitstraining aan te leren, wordt de persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Het team kent de verschillende communicatiestijlen en kan zich flexibel aanpassen om een constructieve dialoog op gang te brengen. Er ontstaat een gemeenschappelijke taal, waardoor meningen, gevoelens en inzichten vlot worden uitgewisseld. Medewerkers houden meer rekening met elkaar, denken oplossingsgericht en streven bewust naar een win-winsituatie. Eventuele moeilijke reacties worden moeiteloos opgevangen, zonder mentale terugslag. Teamleden komen dichter bij zichzelf en slagen erin hun eigen grenzen te bewaken.

Assertiviteitstraining Affligem
Pijl naar rechts

Dit mag je verwachten van een assertiviteitstraining bij Obelisk in Affligem

Je wordt een tevreden klant. Net als LIDL, FOPAS en AUSY die je voorgingen. Je kan de kmo-portefeuille inzetten. Vlotte organisatie via 1 contactpersoon bij Obelisk. Je persoonlijke trainer is beschikbaar voor, tijdens en na de assertiviteitstraining Affligem. Obelisk als leerexpert met rijke ervaring in Learning and Development. We denken mee na over jouw vragen rond assertieve communicatie. Format op maat: zowel klassikaal, online als blended zijn mogelijk. We verzamelen praktijkoefeningen met situaties uit de leefwereld van je medewerkers. Natraject met extra oefeningen en tools. Een diepe integratie van assertieve communicatie in het team.

Assertiviteitstraining Affligem
Pijl naar rechts

Inhoud van de assertiviteitstraining Affligem steeds op maat

De inhoud van de assertiviteitstraining Affligem wordt aangepast aan de noden van jouw team. Dit brengen we in kaart tijdens de intake. We geven alvast een overzicht van mogelijke thema’s: Wat is assertiviteit en wat houdt assertief communiceren in? Wat zijn de verschillende communicatiestijlen? Hoe wordt er momenteel gecommuniceerd? Onderscheid maken tussen feiten en interpretaties in gesprekken. De impact van de eigen communicatie op het individu en op anderen. Omgaan met remmende gedachten en durven assertiever zijn. Spreken vanuit jezelf, zonder te veralgemenen of te beschuldigen. Eigen grenzen leren stellen en helder aangeven. Positief, assertief taalgebruik, met oog én oor voor de mening van anderen. Feedback geven met aandacht voor de eigen emoties. Leren omgaan met andere opinies.

Assertiviteitstraining Affligem
Pijl naar rechts
Assertiviteitstraining Affligem

Assertiviteitstraining Affligem voor verschillende sectoren

Een assertiviteitstraining in Affligem vormt in elke sector een meerwaarde. Van arbeiders, over schoonmaakhulpen, tot bedienden: stuk voor stuk profielen die de assertieve vaardigheden kunnen aanwenden in hun werkrelaties. Maar dat betekent niet dat we elke branche over dezelfde kam scheren, integendeel. Onze trainers zorgen steeds voor een aangepaste coaching, passend bij de professionele leefwereld van jouw team.

Assertiviteitstraining Affligem
Pijl naar rechts

Zo ziet de samenwerking assertiviteitstraining Affligem eruit.

Voortraject

De eerste stap is een intake met de organisatie en de medewerkers. Aan de hand van dit kennismakingsgesprek wordt het leerproces van de deelnemers alvast gestart. Daarnaast stellen onze trainers leerdoelstellingen rond assertiviteit en een leerprogramma op dat aansluit bij de dagelijkse realiteit van de deelnemers. Dit programma wordt hierna voorgesteld en besproken.

De opleiding

Een opleiding bij Obelisk is steeds een combinatie van ervaringsgericht leren, sociaal leren en leren van binnenuit. Een assertiviteitstraining Affligem kan een halve dag tot enkele dagen omvatten en is doorspekt met realistische casussen, opdrachten, checklists en tools. Je kan kiezen voor een klassikale, online of blended vorm. Dit wordt allemaal samen met jou als opdrachtgever vormgegeven.

Verankering en opvolging

We stellen enkele stappen voor waarmee de deelnemers de geleerde assertieve vaardigheden omzetten naar de praktijk. Bijvoorbeeld in de vorm van wekelijkse tips, een intervisiemoment of de opvolging van een actieplan.