Organisatieontwikkeling

Word je met een aantal concrete vragen geconfronteerd wat groei of verandering betreft binnen je organisatie? Worstel je met uitstroom, heb je moeite met aanwerven of je medewerkers betrokken houden in tijden van afstand? Wil je je organisatie doen groeien en wendbaar houden? Je medewerkers boeien en binden? Of een HR-beleid op de lange termijn uittekenen?

Schrijf je in voor het intake gesprek
Bedankt, we hebben je bericht goed ontvangen.
Je mag binnenkort een antwoord van ons verwachten.

Mocht er in de tussentijd nog iets zijn, laat gerust iets weten.

Met warme groeten,
Het Obelisk team
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.

Zo gaan we te werk

We vertrekken van wat er bestaat, bekijken met jou en je collega’s waar versterking nodig is en gaan samen stap voor stap op weg om jouw organisatie future proof te maken.

Door samen de oefening aan te gaan worden tijdens het proces accenten en aandachtspunten duidelijk. Vanuit je visie en strategie werken we aan leiderschap, denken we mee over welke bedrijfscultuur bij je organisatie past en ondersteunen we jullie in het bepalen van een strategisch HR-beleid.

Hoe we dat doen? We gaan tijdens een analyse fase zowel kwalitatieve als kwantitatieve informatie verzamelen. Door in gesprek te gaan met het management en de medewerkers krijgen we inzichten in wat leeft. We bespreken samen doelstellingen en vooral ook hoe die te bereiken. Door pragmatisch en op een concrete manier acties te ondernemen die duurzaam impact hebben, werken we samen aan het versterken van de organisatie en de individuen.

CONCRETE UITDAGINGEN VAN KLANTEN WAAR WE RECENT MEE AAN DE SLAG GINGEN:

“Mijn organisatie heeft sterke groei-ambities en ik heb daarom een nieuw directiecomité aangesteld. We zoeken begeleiding in onze samenwerking als directiecomité . Daarnaast ook  in onze individuele leiderschapsontwikkeling. En tot slot willen we ons HR beleid professionaliseren zodat we onze huidige en toekomstige medewerkers betrokken kunnen houden.”

“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich samen engageert voor de doelstellingen en de strategie van ons fusieproject. We hebben namelijk een 2-tal jaar geleden een fusie achter de rug en onze medewerkers blijven denken vanuit ‘wij’ en ‘zij’: ze voelen zich nog steeds verbonden ten opzichte van hun vroegere organisatie."

“We hebben zeer geëngageerde medewerkers die zich kunnen verliezen in hun werk met soms langdurige ziektes tot gevolg. We willen hen ondersteunen in het vinden van het juiste evenwicht tussen engagement en grenzen bewaken.”

“Ik wil voorkomen dat mijn goede medewerkers vertrekken. Hoe weet ik wat echt leeft binnen mijn organisatie en waaraan ik dus als zaakvoerder aandacht moet geven?”

    ONDERSTEUNING OP MAAT VAN JOUW ORGANISATIE

    Met #Boost je leercultuur krijgen KMO's de ondersteuning die ze nodig hebben om de leerhouding en inzetbaarheid van hun medewerkers te verhogen. Europa wil sectoren en individuele dienstverleners om begeleidingen te versterken. Uit de begeleiding bij KMO’s die een aanvraag indienen. De voornaamste richt zich zowel op het optimaliseren van concrete leeractiviteiten, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde hulpmiddelen, als op het verbeteren van het leerklimaat binnen de organisatie.