#Boost je leercultuur

ONDERSTEUNING OP MAAT VAN JOUW ORGANISATIE

Met #Boost je leercultuur krijgen KMO's de ondersteuning die ze nodig hebben om de leerhouding en inzetbaarheid van hun medewerkers te verhogen. Europa WSE selecteerde vier dienstverleners om begeleidingen en interventies uit te voeren bij KMO’s die een aanvraag indienen. De begeleiding richt zich zowel op het optimaliseren van concrete leeractiviteiten, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde hefbomen, als op het verbeteren van het leerklimaat binnen de organisatie.

Is jouw organisatie in Vlaanderen gevestigd en telt zij niet meer dan 250 medewerkers? Dien dan nu je aanvraag in bij #Boostje leercultuur | Vlaanderen.be.

Nog vragen? Dan kan je altijd terecht bij BoostJeLeercultuur@Vlaanderen.be

Obelisk 1 van de 4 (trotse) partners

Vier teams van dienstverleners werden door Europa WSE aangesteld om de KMO's te begeleiden. Obelisk is een van deze gespecialiseerde dienstverleners. Elk van deze dienstverleners werd een regio toegekend.


Aanvragen worden na een administratieve check op basis van hun vestigingsplaats toegewezen aan een van bovenstaande dienstverleners. Het adres van de vestiging van de begeleiding gebruikt, bepaalt de dienstverlener. In het geval van organisaties meer dan één vestiging heeft in Vlaanderen, zal slechts één hiervan kunnen deelnemen aan de begeleidingen.

Evolueer je KMO tot een lerende organisatie, door aan de slag te gaan met de volgende uitdagingen:

  • Creëer een psychologisch veilige omgeving: zorg ervoor dat medewerkers zich veilig voelen om feedback te geven en te ontvangen, zodat dit vanzelfsprekend wordt binnen de organisatie.
  • Hervorm de organisatiestructuur: pas de organisatiestructuur aan de steeds veranderende context aan om de interne communicatie te verbeteren en klanten tijdig te bedienen.
  • Vermijd herhaalde fouten: analyseer en leer van fouten om te voorkomen dat dezelfde fouten steeds opnieuw gemaakt worden.
  • Werk samen met belanghebbenden: onderzoek samen met belanghebbenden hoe toekomstige uitdagingen het beste kunnen worden aangepakt en maak een plan om hiermee te starten.
  • Omarm een coachende leiderschapsstijl: ontwikkel de vaardigheden om als leidinggevende een coachende rol aan te nemen.
  • Begrijp en verminder verzuim: onderzoek de oorzaken van uitval bij medewerkers en ontwikkel strategieën om dit te verminderen.
  • Stimuleer permanente ontwikkeling: moedig medewerkers aan om zich voortdurend bij te scholen en te ontwikkelen.

Maak kennis met onze leercoaches binnen dit project

Goele Nickmans
Trainer - begeleider
Didier Van Aelst
Trainer - begeleider
Stephanie Cael
Trainer - begeleider