Talent zonder ervaring rekruteren? Volg deze 4 principes.

Hoe rekruteer je talent zonder ervaring in de job? We geven je de 4 principes waar wij ons op baseren bij het selectieproces. Want bij Obelisk geloven we in talent! In samenwerking met VDAB rekruteren we deze zomer via deze aanpak toekomstige leerkrachten, zonder ervaring, voor hun verkorte opleiding tot leerkracht.

ย 

Maak jezelf de talentgerichte benadering eigen.

Creรซer een omgeving van vertrouwen zodat de deelnemer actief op zoek kan gaan naar zijn sterktes, wat hij wil en hoe hij dit kan bereiken. Het gesprek focust voornamelijk op de kwaliteiten en talenten en hoe de deelnemer deze optimaal kan benutten.

ย 

๐—ญ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฏ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€.

Stel vooraf een gedetailleerde competentielijst op en werk met een competentiegericht interview in plaats van met een ongestructureerd gesprek.

ย 

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐˜‚๐˜๐—ผ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ป.

Bespreek samen ย het groeipotentieel, ย zodat de kandidaat zijn eigen ontwikkelingsproces in handen kan nemen tijdens de opleidingsperiode of onboardingperiode. Leg de verantwoordelijkheid bij de kandidaat zelf.

ย 

๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฟ๐˜‚๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป๐˜.

Houd zowel het proces, het product en de procedures in de gaten volgens het PPP model van Edgar Schein. Hier is het proces โ€˜het contact met de kandidaatโ€™, het product is โ€˜geschikte kandidaten vindenโ€™ en de procedures zijn โ€˜vastgelegde werkwijzenโ€™. Houd deze 3 steeds in balans tijdens het selectieproces.

ย 

Wil je graag begeleiding in het verfijnen van je rekruteringsproces, zodat deze volledig in lijn is met je organisatie en de doelstellingen? Contacteer ons met je specifieke vraag.

Laatste Posts