Onze missie: talenten versterken

Onze missie bij Obelisk is talenten versterken en organisaties helpen groeien.  Want een wereld waarin iedereen zijn talent kan inzetten, met energie en voldoening, dat geeft een bloeiende maatschappij. 

De arbeidsmarkt, organisaties en loopbanen van vandaag zijn niet meer dezelfde als 10 of zelfs 5 jaar geleden.  Zelfstandig je loopbaan in handen nemen is nodig om sterk te staan op de arbeidsmarkt van vandaag. En wij zijn er als loopbaanexpert om je hierin te begeleiden.  Dat doen onze loopbaanbegeleiders via:

 • Loopbaanbegeleiding
 • Studiekeuzebegeleiding
 • Sollicitatiebegeleiding
Onze missie: talenten versterken

De loopbanen van nu 

De jong gepensioneerden van vandaag kenden loopbanen van 20 tot zelfs 40 jaar bij eenzelfde werkgever. “Ga je nu weer van job veranderen?” denken je ouders luidop. De traditionele loopbanen waren gericht op  ‘lifetime employment’ en voorspelbaarheid. Een loopbaan lag volledig in de handen van de organisatie waar je werkte en er was maar één loopbaanrichting. 

Vandaag de dag, daarentegen, word je als werknemer niet alleen geconfronteerd met dynamische werkomgevingen, ook je loopbaan wordt in zijn geheel complexer en langer. 

Meer jobwissels, meer onvoorspelbaarheid, nieuwe vormen van werk. Niet langer één richting maar verschillende loopbaantrajecten worden mogelijk. Dat is een hele verrijking maar kan ook erg verwarrend en overweldigend zijn. Je moet daarom als werknemer op een proactieve wijze je eigen loopbaan vormgeven, wil je succesvol zijn op de huidige arbeidsmarkt. En dat hoef je gelukkig niet alleen te doen, wij begeleiden jou.

Persoonlijk carrière management

De oplossing om sterk te staan in de huidige arbeidsmarkt is persoonlijk carrière management. Of ook wel: neem en houd je eigen loopbaan in handen. Jij staat aan het stuur. Dat geeft zelfvertrouwen en kracht in een beweeglijke arbeidsmarkt. Wees dus de manager van je eigen loopbaan. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

Een nieuwe houding in je loopbaan: een protean career

Het concept van een protean carrière is geïnspireerd door de Griekse god Proteus, bekend om zijn aanpassingsvermogen en flexibiliteit. We volgen hierin Ans De Vos , hoogleraar AMS en expert duurzame loopbanen. Een protean carrière is een houding die je werkomgeving en job keuzes bepaalt, een loopbaanhouding dus. Iemand met deze kijk op zijn loopbaan heeft een carrière dat meerdere richtingen kan uitgaan, in flexibele vorm  en met verschillende organisaties. Of je nu business controller bent in een grote organisatie, freelance financieel adviseur of vrijwilligerswerk doet als secretaris in de plaatselijke voetbalclub. Jij bent jij en je neemt je skills en carrièrewensen in elke vorm met je mee.

Een protean carièrre verschilt van de typische definitie van carrièresucces, die wordt gemeten op basis van prestaties, loon en stijgen op de ladder. Bij deze nieuwe loopbaanhouding ben je je sterk bewust van je voorkeuren in werk en is dat je uitgangspunt voor de keuzes in je loopbaan. Het voordeel? Je wordt flexibel en inzetbaar. Ook wel ‘employable’. 

Mensen met een protean carrière zijn waarde gedreven. Persoonlijke waarden, zoals je identiteit en zelfbewustzijn, zijn essentieel voor jou. Herken je jezelf hierin? Je kiest voor een job waar:

 • Je helemaal jezelf kan zijn,
 • Je persoonlijke voldoening ervaart,
 • Je belangrijkste ideeën of passies gehoor krijgen
 • Je verantwoordelijkheid neemt over je leerpad in je carrière.

Het bewezen voordeel van een protean carrière:

 • Meer voldoening in je job
 • Verhoogd psychologisch welzijn
 • Hogere betrokkenheid op je werk

Zo word je leider van je loopbaan

Wil je sterker staan in je loopbaankeuzes, dan heb je enkele loopbaancompetenties te ontwikkelen. Zo sta je zelfverzekerd op de arbeidsmarkt en kan je flexibel bewegen tussen jobs. Als loopbaancentrum helpen we je daarin verder.  Als partner in al je loopbaanvragen. En je onzekerheden over werk mag je vanaf nu bij het vuilnis zetten.

Je ontwikkelt jezelf op 4 vlakken: 

 • Zelfbewustzijn: je kent je kwaliteiten en wat jou motiveert in werk
 • Werk: je exploreert de arbeidsmarkt en je kent de match met jouw profiel
 • Solliciteren: je durft jezelf profileren en  weet je netwerk in te zetten
 • Loopbaansturing: je stelt loopbaandoelen, neemt actie en volgt jezelf op
Zo word je leider van je loopbaan

Spreek jij met je vrienden over werk?

Voor het ontwikkelen van loopbaancompetenties zijn gesprekken met anderen nodig – een loopbaandialoog – waarin er ruimte is om je loopbaanverhaal te vertellen. Met alle gedachten, gevoelens en ervaringen inclusief. En waarin je gesprekspartner richting geeft aan het gesprek zodat je ook echt iets leert over jezelf en weet wat een volgende stap kan zijn. Een gesprek met vrienden en familie kan alvast opluchten, een gesprek met een loopbaancoach brengt je meteen 10 stappen vooruit. 

Wat ons team aan loopbaancoaches uniek maakt

Een loopbaanbegeleider van Obelisk aan je zij

Samen kom je verder. Onze loopbaanbegeleiders denken met je mee, tackelen alle obstakels en helpen je om vol vertrouwen je loopbaan weer in handen te nemen. Onderbouwd, oplossingsgericht en met bijzondere aandacht voor jouw talenten.

Waarom met een loopbaancoach werken?

 • Je wint tijd: je coach geeft je de juiste oefeningen en toont je interessante vacatures of netwerken.
 • Jobcoaching reikt nieuwe kennis en tools aan over de arbeidsmarkt, die niet op jobsites of internet te vinden zijn.
 • De kracht zit in de persoonlijke bespreking van tests en oefeningen, je coach stelt krachtige vragen en geeft zo inzicht.
 • Je jobcoach helpt je groeien in een oplossingsgerichte mindset, ook wanneer het even tegenzit.
 • Je betaalt maar 40 euro zelf, de rest betaalt de overheid via loopbaancheques.
 • Je zelfvertrouwen krijgt een boost dankzij je waarderende coach.