Studiekeuzebegeleiding

Ben je net van de schoolbanken en wil je gaan studeren, maar je weet niet wat te kiezen? Of je overweegt om van studierichting te veranderen? Dan is het zinvol om stil te staan bij jezelf en op zoek te gaan naar je belangrijkste waarden, eigenschappen, vaardigheden en interesses. Tijdens een individueel coachingstraject ondersteunen wij je bij het zoeken naar jouw ideale opleidingstraject.

Wat je dan leert? Tijdens het individuele coachingstraject leer je niet alleen jezelf en je talenten kennen, maar ook alles over de opleidingsmarkt, over alle verschillende studiemogelijkheden en last but not least, stel je een plan op om tot actie over te gaan.

Hoe dat in zijn werk gaat? Na een intakegesprek en een opmaak van de offerte met duurtijd en doelstellingen gaan we je individueel coachen op basis van jouw behoeften. Er volgt een slotgesprek en ook een nazorggesprek.

Wat als je op dit moment aan het werken bent, maar je wil je bijscholen? Dan raden we je aan om eens naar loopbaanbegeleiding te kijken.

Outplacement? Wij geven je opleidingsadvies

Neem je deel aan het outplacementtraject van Cevora? Dan kan je rekenen op opleidingsadvies van een opleidingsadviseur van Obelisk.

Of het nu gaat om een aantal van je vaardigheden te versterken, een langdurige vorming te krijgen, je volledig te heroriënteren of om zelfstandige te worden, in vier stappen geven wij je advies.

In de eerste stap kom je alles te weten over de diensten en opleidingsmogelijkheden van Cevora, de tweede stap bestaat uit een groepsworkshop waarin we je opleidingsbehoeften gaan analyseren, daarna volgt een individueel gesprek met een opleidingsadviseur en in de laatste fase gaan we je op afstand individueel begeleiden. Zo worden jouw specifieke behoeften ingevuld en kan je keuzes maken die voor jou werken voor de lange termijn.