Opleidingen op maat

Wil je medewerkers of teams laten groeien en ontwikkelen? De jarenlange ervaringen van onze trainers maakt dat ze samen met jou de leerdoelstellingen duidelijk aflijnen en een leertraject op maat uit tekenen. We houden rekening met jouw organisatiecontext en verwerken concrete en realistische situaties in het traject.

We kunnen jouw organisatie versterken rond volgende thema's:

Onze sterke expertise rond leren en begeleiden maakt dat we ook jou of jouw collega’s via een train-de-trainer of train-de-coach de handvaten aanreiken om op een duurzame manier leren in jouw organisatie te verankeren.
Meer inzicht in onze visie op leren lees je in het interview dat onze trainer Laura Krause gaf aan ZigZagHR.

leertraject op maat.

Wat mag je van ons verwachten? Een opleiding volgen bij Obelisk betekent:

Leren door te doen

In de opleiding is er een evenwicht tussen theoretische kaders én praktische oefeningen. De trainer neemt de groep mee doorheen een variatie aan leermethoden en tijdens de de training experimenteren de deelnemers met het nieuwe gedrag.

Duurzaam skills ontwikkelen

Het trainen van vaardigheden lukt enkel wanneer de deelnemer ook weet wat er bij hem/haar speelt. We gaan daarom ook kijken naar innerlijke overtuigingen, normen en waarden, dilemma’s en attitudes. We vertalen deze ‘in-zichten’ naar alternatieve ‘uit-zichten’.

Oefenen in een mini-realiteit

Tijdens de intake krijgen we een duidelijk beeld van de leernoden. De (werk)situatie wordt tijdens de training nagebootst aan de hand van realistische casussen. De deelnemer gaat met een gericht actieplan naar huis en kan de geleerde skills meteen inzetten in de (werk)omgeving.

Hybride les krijgen

Obelisk gelooft in de kracht van hybride oplossingen; de combinatie van offline en online. Onze hybride opleidingen zijn geen ‘copy-paste’ van klassikale opleidingen. Ze zijn aangepast aan de nieuwe realiteit en onze coaches schoolden zich om. Het resultaat is een volledig hybride pakket met het beste van beide werelden, online en offline.

Stretchen om bij te leren

In een comfortzone leer je niet. Daarom gaan we tijdens een opleiding die comfortzone stretchen. De deelnemer wordt uitgedaagd, zonder in de stresszone te belanden.

Oefenen in een veilige omgeving

De trainer creëert een veilige leeromgeving. Daardoor wordt het makkelijker om zich kwetsbaar op te stellen tijdens het oefenen én er wordt verbinding gecreëerd met de andere deelnemers in de leergroep.

Sterker worden als persoon

Het bewustzijn, de bekwaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers krijgt een boost waardoor hij/zij meer in zijn/haar kracht komt te staan.

Zo ervaren deelnemers onze opleidingen

“Een opleiding boordevol waardevolle inzichten en praktische tips die zeker een meerwaarde bieden op de werkvloer.”
“Goele verzorgde de training uiterst to the point, met een luisterend oor voor persoonlijke voorbeelden, en behield tegelijkertijd perfect de rode draad.”
“Er was een perfecte balans tussen theoretische inhoud en interactieve betrokkenheid.”
“Ik was enorm onder de indruk van de begeleider - heldere formuleringen, toffe voorbeelden en duidelijkheid.”
“De trainer had een diepgaande beheersing van de materie die ze op een voortreffelijke manier presenteerde.”
“Onze trainer wist de informatie op een leuke en begrijpelijke manier over te brengen.”
“Heel leerrijk!”