Trajectbegeleiding tijdens een opleiding

Samen met VDAB streven wij ernaar om een meer arbeidsmarktgericht, wendbaar en toekomstgericht opleidings-en begeleidingsaanbod te organiseren. Onze kwalitatieve opleidingen geven werkzoekenden de kans hen om te scholen of bij te scholen en zo kansen te creëren op de arbeidsmarkt. Onze projecten zijn mogelijk met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds.

Trajectbegeleiding - Doorlopend traject

Obelisk is verantwoordelijk voor de organisatie van verschillende beroepsopleidingen die je gratis kan volgen als werkzoekende. Je krijgt van ons een professionele begeleiding tijdens je opleiding door een trajectbegeleider: jouw persoonlijke aanspreekpunt én coach tijdens je studietraject. Daarnaast stomen we jou klaar voor de arbeidsmarkt door jou te ondersteunen in je zoektocht naar een job. Dat doen we door workshops in sollicitatievaardigheden en andere communicatie skills die belangrijk zijn voor de job waar jij naartoe wil. Benieuwd welke soft skills we jou bijbrengen? Scroll dan zeker verder!

Time management - 1 dag

Heb je je ook al eens afgevraagd hoe het komt dat sommige mensen altijd maar tijd lijken te hebben? Hoe ze alles wat op hen af komt ook echt rond krijgen? Waarom anderen altijd gestresseerd en gehaast lijken? Hebben de eersten gewoon minder om handen? Of pakken ze hun werk en andere beslommeringen gewoon anders aan?

Wie zijn of haar tijd goed beheert, die plukt daar de vruchten van. In deze training leer je een paar basismodellen kennen en voer je die uit in de praktijk. Met de tips die je meekrijgt, kan je direct aan de slag, zodat je meteen tijd wint. Je ontdekt je valkuilen in time management, identificeert je persoonlijke prioriteiten, je leert welke planningstechnieken je kan toepassen, kan een gestructureerde, realistische en efficiënte planning opmaken, je leert met focus werken, weet hoe je beleefd nee kan zeggen, hoe je stress door tijdsdruk kan verminderen en je gaat aan de slag met je eigen takenlijst en weekplanning.

Assertiviteit - 1 dag

Heb je soms moeite met het aangeven van je grenzen? Vind je ‘nee’ zeggen moeilijk? Ben je een people pleaser en heb je er moeite mee om anderen teleur te stellen? Dan is deze dag iets voor jou. Tijdens de cursus assertiviteit krijg je inzicht in verschillende communicatiestijlen, leer je de spelregels van assertieve communicatie ook toepassen, kan je assertief communiceren in verschillende situaties, leer je feedback geven, grenzen aangeven, nee zeggen en last but not least leer je ook een andere mening ontvangen. Tijdens de training ga je aan de slag met je eigen actieplan.

Veerkracht - 1 of 2 dagen

Stress heeft positieve effecten, maar teveel is teveel. In deze cursus leer je bewust omgaan met zaken die jou persoonlijk stress opleveren. We werken met momenten in groep, individuele leermomenten op het platform en met een persoonlijk anti-stress-plan dat je doorheen twee dagen invult.

Tijdens de cursus veerkracht ontdek je wat stress precies is en hoe die zich manifesteert in je lichaam. We reiken je allerlei wetenschappelijke inzichten aan en je krijgt tal van tools mee, waaruit jij ontdekt welke voor jou persoonlijk werken. Op het einde van de training ken je het verschil tussen gezonde en ongezonde stress en ken je het verloop van acute stress naar chronische stress en burn-out.

Je kan ook lichamelijke signalen van te hoge stress bij jezelf en anderen herkennen, je leert alles over veerkracht en hoe die te krijgen, de balans tussen inspanning en ontspanning, empathie, nee zeggen, piekertraining, digitale detox en de lachbox. Je leert de basiselementen van ‘vitaal leven’ kennen, je weet waarom vitaliteit belangrijk is in het kader van veerkracht en je benoemt actiepunten voor jezelf.

Wil je weten waar je een opleiding kan volgen waar wij jou als trajectbegeleider ondersteunen?

Check dan het aanbod op de website van onze partners of contacteer ons.